Popis evidencija i obrazaca potrebnih za vođenja HACCP za ugostiteljske objekte

Nakon uvođenja HACPP-a u vaš ugostiteljski objekt potrebno je da u različitim vremenskim intervalima vodite zakonski određene evidencije i obrasce. U današnjem tekst vam donosimo popis svih evidencija i obrazaca potrebnim za pravilno vođenje HACPP-a.

 U tekstu koji smo već objavili - Što je HACCP u ugostiteljstvu, kako ga uvesti i koje su cijene i kazne – objasnili smo značenje, načine uvođenja, cijene i vodiče za samostalno uvođenje HACCP-a.

Da bi mogli odrediti koje evidencije i obrasce trebate voditi potrebno je da znate kojoj kategoriji prema tipu posla i riziku za sigurnost hrane pripadate.

Kojoj kategoriji pripada moj ugostiteljski objekt?

 Kategorije ugostiteljskih objekata prema tipu posla i riziku za sigurnost hrane

 Tip posla

 Detalji

 Visoko

 Srednje

Nisko 

 Catering  Prodaja krajnjem potrošaču     
 Hotel I kategorije  Catering/Puni pansion    
 Hotel II kategorije  Samo doručak/Polupansion      
 Ugostiteljski objekti gdje se hrana ne poslužuje        

 Ugostiteljski objekti gdje se hrana poslužuje    

 Tip posla

 Detalji

 Visoko

 Srednje

Nisko 

 skupina restorani:    
 restorani        
 gostionica        
 zdravljak        
 zalogajnica        
 pečenjara        
 pizzeria        
 bistro        
 slastičarnica - samo prodajno mjesto        
 fast food        

 skupina barovi:

 buffet, krčma, konoba, klet         

 

Nakon što ste odredili vašu kategoriju rizika kojoj pripadate u slijedećem dokumentu pogledajte koje sve evidencije i obrasce trebate voditi i na koji način.

Evidencije i obrasci za vođenje HACCP-a po kategoriji rizika

Piše: , ugostitelj sa preko 20 godina radnog iskustva, i jedan od osnivača POS Sector programa za restorane i barove

comments powered by Disqus
Pratite nas na Google+ Učitavam...