Prodaja i marketing u ugostiteljstvu

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Barmenski posao je mnogo više od pukog posluživanja pića. To je umijeće profinjenog sugestivnog komuniciranja (verbalnog i neverbalnog) po jednostavnoj shemi prodajno – marketinške metode. Ovo je jedan od osnovnih seminara koji definira povećanje prodaje u barovima. Uključuje ponašanje osoblja od trenutka ulaska gosta do […]

Read more

Otvaranje ugostiteljskog objekta

8 načina kako izbjeći neuspjeh u ugostiteljskom poslovanju 4 zakonska koraka u otvaranju ugostiteljskog obrta Kako otvoriti jednostavni d.o.o. (j.d.o.o.) za ugostiteljsku djelatnost Minimalni uvjeti koje trebaju ispunjavati ugostiteljski objekti Što mora imati kuhinjski blok u restoranima!? Zadnje zakonske obveze ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti Što smije pisati na računu da ne dobijete kaznu? Radno […]

Read more

Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje?

Pitanje: Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje? Odgovor: U skladištu ne smije biti, mora biti izdvojeno pregradom, a u pretprostoru smije, ako je uređeno, ima svu opremu. Zavisi i od broja radnika, prostora objekta i veličine prostora. Ako imate potrebu […]

Read more

Kontrola zaliha i utvrđivanje cijena

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Kratak seminar koji pretežno koristi bar managerima ili odgovornim voditeljima barova kako bi mogli pratiti prodaju kroz cijene te kroz poslovanje pratiti zalihe. Važno je ukoliko se mogu uključiti i niže rangirani djelatnici bara kako bi im bilo razumljivo kakve greške rade te način sankcioniranja tih […]

Read more

Vještine nadziranja i obuke

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Nadležna osoba u baru može biti glavni barmen ili osoba s višom hijerarhijskom titulom. Svaka nadležna osoba prepoznaje važnost i potrebu da pod sobom ima stručno i kvalificirano osoblje, a time i sebi olakšava posao. Poslovni uspjeh bara odraz je sposobnosti nadležne osobe da upravlja, […]

Read more

Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa.

Pitanje: Garni hotel 30 soba. Trenutno nema restoran otvorenog tipa. Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa. Što nam je potrebno? Odgovor: Za otvaranje restorana otvorenog tipa potrebno vam je ispuniti minimalne tehničke uvjete, koje mora ispuniti svaki takav objekt. Vi ste već vjerovatno u prednosti, jer pretpostavljam da ste i za goste […]

Read more

F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom. Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu […]

Read more

Dozvola za djecu za family friendly bar (caffe bar)?

Pitanje: Pozdrav,nova sam u svemu ovome pa imam 101 pitanje 🙂 naime otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sce treba od papira za otvaranje caffe […]

Read more

Wellnes kokteli

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 16 – 22 šk. sati prema dogovoru Inovativni kokteli su značajan sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Wellness kokteli odlično su osvježenje, a pri tom su prava riznica vitamina i minerala. Čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre, bubrega i drugih probavnih […]

Read more

Da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti

Pitanje: Postovani, da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti Srdacan pozdrav Odgovor: Ukoliko vaš kandidat za kuhara ima (a izgleda da ima) hrvatsko državljanstvo, možete ga prijaviti na rad u Hrvatskoj […]

Read more

Free style ili slobodan stil rada sa barom

Trener: Zoran Lukić i Siniša Novković Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Free style ili slobodan stil je danas jedna od najtraženiji animacija u svijetu koja niti jednog gosta ne ostavlja ravnodušnim, dodatno unaprijeđuje prodaju koktela te podiže imidž objekta na najviši zavidni nivo. Trening uključuje praktičnu nastavu i edukaciju atraktivnog rada za barom. […]

Read more

Mogu li prodavati Coca-Colu u PET ambalaži?

Pitanje: Na raznim slikama na koje sam naisao iz drugih vecih prvenstveno zagrebackih klubova, cesto vidim da se prodaje Coca-Cola u PET ambalazi. Po mojim saznanjima smijem prodavati samo male staklene bocice Cole, a bio bih vam jako zahvalan kada bi mi znali reci postoji li mogucnost da se koristim i Colom iz PET ambalaze? […]

Read more

Izrada dekoracija i važnost ukrašavanja svakog posebnog koktela

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Svaki korak počevši od onog kada barmen uzme čašu u ruke, do trenutka kada gost počne piti koktel zahtjeva posebnu pažnju. Jedan od tih koraka jest i jestiva dekoracija koja je u skladu s pićem koji je i naručio. Prvi kontakt gosta s koktelom jest […]

Read more