Praktična nastava izrade postojeće koktel karte

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Trening namijenjen stalnim djelatnicima objekta, sezonskim radnicima te onima koji se prvi puta susreću sa postojećom koktel kartom. Poznato je da kokteli u baru nose uvećanu zaradu te su veliki sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Ukoliko konobar/barmen ne zna kvalitetno prezentirati koktel […]

Read more

Temeljna obuka o poznavanju pića u baru

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Djelatnici u objektu (konobari i barmeni) osnovna su spona između objekta i gosta te su ujedno baš oni u direktnom kontaktu s gostima. Osim učinkovite komunikacije poznavanje asortimana pića u baru od velike su važnosti kako bi osoblje u svakom trenu znalo preporučiti gostu, sukladno njegovim […]

Read more

Savjeti za konobare

Konobarska biblija Dobar konobar se fokusira na gosta, a ne na novac Razlika između uspjeha i neuspjeha su međuljudski odnosi Kako izgleda organizacija osoblja u sezonskom restoranu Tajna dobrog recepta za pizzu Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Read more

Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

Pitanje: Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?   Odgovor: Na vitrinu ili vidljivo mjesto pored vitrine morate izložiti sastojke sladoleda, redom od najviše zastupljenog prema najmanje zastupljenom. Alergene morate posebno istaknuti, a naročito orašaste plodove koji spadaju u najjače alergene i […]

Read more

Savjeti za ugostitelje

Trendovi u ugostiteljstvu – ponuda jela i jelovnik organski uzgojene hrane Zašto je prikupljanje informacija o gostima bitno u ugostiteljstvu!? Kako unaprijediti poslovanje slušajući što vam vaši gosti govore 5 načina kako konobari kradu Uhvati me ako možeš! 5 savjeta kako da vaše osoblje bude zadovoljno Kako napraviti uspješan tim Zašto je sugestivna prodaja posebna […]

Read more

Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

Pitanje: poštovanje već imamo uostiteljski objekat ali me zanima ponovo otvaranje ugostiteljstva u istoj kući koja će biti razdjeljena ali još nema građevinske.  Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?   Odgovor: Poštovani, prostor u kojem se otvara ugostiteljski objekt mora ispuniti MTU, a za to je neophodno dokazati da prostor udovoljava […]

Read more

Menadžment

Kako graditi i izgraditi dobar tim u ugostiteljstvu!? Uspjeh = dobar tim = profit 10 savjeta menadžerima za upravljanje ugostiteljskim objektom 10 savjeta o organizaciji i radnom vremenu uposlenika Zadovoljan gost je najbolja reklama za profitabilan posao Tehnika savladavanja prigovora gostiju u 8 koraka Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Read more

Otvaram firmu, što mi sve treba?

Pitanje: Otvaram firmu, što mi sve treba? Odgovor: Poštovani, nije mi jasno iz upita kakvo poduzeće otvarate, ali svejedno izlažem nee opće informacije koje su važne prije otvaranja: – ako se radi o “firmi”, odnosno poduzeću možete osnovati d.o.o. ili j.d.o.o. – ako niste odlučili o obliku imate još i obrt i paušalni obrt – […]

Read more

Kafić je pušacki i imamo vanjsku terasu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?

Pitanje: Kafic je pušački i imamo vanjsku terasu,pošto unutra ne smijemo posluživati ni cjeđenu narandžu ni hranu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?   Odgovor: Na terasi možete posluživati sve ono što pokrivate minimalnim tehničkim uvjetima. Dakle, rashladne vitrine, tekuća voda, sanitarni uvjeti, higijenski minimum radnika, ispravni zdravstveni i sanitarni […]

Read more

Marketing u ugostiteljstvu

Marketing ideje – kako do gostiju i profita?? Male tajne offline marketinga u ugostiteljstvu Koliko je profitabilno koristiti gerila marketing u ugostiteljstvu? Vodič dobrog online marketinga u ugostiteljstvu 19 načina kako da vam se gosti opet vrate 5 načina da vas kupci zavole   Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Read more

Radno vrijeme kafica je do 22.30. Da li se smije zatvoriti ranije?

Pitanje: Radno vrijeme kafica je do 22.30,da li se smije zatvoriti ranije,posto recimo subotom nema ljudi pa smo znali zatvoriti i u 21h,da li se to smije? Odgovor: Radno vrijeme kafića ogrančeno je odlukom o radnom vremenu. Vi tu odluku donosite i mijenjate kako god i koliko puta želite, važno je da vam radno vrijeme […]

Read more

Vođenje ugostiteljskog objekta

Male tajne uspješnih ugostitelja Kako i zašto se radi inventura u kafiću i restoranima Normativi u ugostiteljstvu 10 jednostavnih savjeta za optimizaciju jelovnika restorana Kako izraditi dječji jelovnik i pravilno prevesti jelovnik na strani jezik Redoslijed jela i pića u jelovniku, cjeniku pića i napitaka, dnevnoj karti i meni karti Vinska karta i kako je […]

Read more