F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom. Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu […]

Read more

Dozvola za djecu za family friendly bar (caffe bar)?

Pitanje: Pozdrav,nova sam u svemu ovome pa imam 101 pitanje 🙂 naime otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sce treba od papira za otvaranje caffe […]

Read more

Wellnes kokteli

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 16 – 22 šk. sati prema dogovoru Inovativni kokteli su značajan sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Wellness kokteli odlično su osvježenje, a pri tom su prava riznica vitamina i minerala. Čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre, bubrega i drugih probavnih […]

Read more

Da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti

Pitanje: Postovani, da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti Srdacan pozdrav Odgovor: Ukoliko vaš kandidat za kuhara ima (a izgleda da ima) hrvatsko državljanstvo, možete ga prijaviti na rad u Hrvatskoj […]

Read more

Free style ili slobodan stil rada sa barom

Trener: Zoran Lukić i Siniša Novković Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Free style ili slobodan stil je danas jedna od najtraženiji animacija u svijetu koja niti jednog gosta ne ostavlja ravnodušnim, dodatno unaprijeđuje prodaju koktela te podiže imidž objekta na najviši zavidni nivo. Trening uključuje praktičnu nastavu i edukaciju atraktivnog rada za barom. […]

Read more

Mogu li prodavati Coca-Colu u PET ambalaži?

Pitanje: Na raznim slikama na koje sam naisao iz drugih vecih prvenstveno zagrebackih klubova, cesto vidim da se prodaje Coca-Cola u PET ambalazi. Po mojim saznanjima smijem prodavati samo male staklene bocice Cole, a bio bih vam jako zahvalan kada bi mi znali reci postoji li mogucnost da se koristim i Colom iz PET ambalaze? […]

Read more

Izrada dekoracija i važnost ukrašavanja svakog posebnog koktela

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Svaki korak počevši od onog kada barmen uzme čašu u ruke, do trenutka kada gost počne piti koktel zahtjeva posebnu pažnju. Jedan od tih koraka jest i jestiva dekoracija koja je u skladu s pićem koji je i naručio. Prvi kontakt gosta s koktelom jest […]

Read more

Šta mi se sve treba od papira za otvaranje caffe bara?

Pitanje: Otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sve treba od papira za otvaranje caffe bara,jel moze otvorit neko ko nema veze s ugostiteljstvom ili bar […]

Read more

Kokteli na bazi kave

Trener: Zoran Lukić i Sergej Dedić Trajanje treninga: 4 – 8 šk. sati prema dogovoru Kava je odavno prestala biti samo napitak. Suvremena koktel industrija koristi je kao dodatak mnogim koktelima, prvenstveno zbog njene ugodne i snažne arome. Kava je danas postala nezaobilazan sastojak u modernoj miksologiji. Osebujnost njene arome počeli su kreativno koristiti kako poznati kuhari u […]

Read more

Ugovor za sezonce kojim bi sezonci mogli raditi bez slobodnih dana?

Pitanje: Već nekoliko godina imamo fast Food na moru. Svake godine u potrazi smo za sezonskim radnicima. Zanima me dali postoji ugovor za sezonce kojim vi oni mogli raditi bez slobodnih dana. Zna se da u sezoni u dane kada ima vise posla radi se punom parom naravno za sta su i djelatnici plaćeni. dali […]

Read more

Kava – način pripreme i ukrašavanje

Trener: Sergej Dedić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Kava je bez sumnje, jedan od najomiljenijih napitaka u ugostiteljskim objektima i kod nas i u svijetu. U uvjetima bogatog izbora i konkurentskog nadmetanja, cijena kave pada i postaje prihvatljiva najširem krugu potrošača. Smanjena kupovna moć, nesređeno tržište i nedovoljna kontrola, navela je pojedine proizvođače i […]

Read more

Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika…

Pitanje: Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika… Odgovor: Učenik srednje škole smije se vikendom putem isključivo učeničkog ugovora angažirati u radu ugostiteljskog objekta, ali i tijekom sezone svakodnevno. Ono na što je važno paziti jest […]

Read more

Praktična nastava izrade postojeće koktel karte

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Trening namijenjen stalnim djelatnicima objekta, sezonskim radnicima te onima koji se prvi puta susreću sa postojećom koktel kartom. Poznato je da kokteli u baru nose uvećanu zaradu te su veliki sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Ukoliko konobar/barmen ne zna kvalitetno prezentirati koktel […]

Read more

Temeljna obuka o poznavanju pića u baru

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Djelatnici u objektu (konobari i barmeni) osnovna su spona između objekta i gosta te su ujedno baš oni u direktnom kontaktu s gostima. Osim učinkovite komunikacije poznavanje asortimana pića u baru od velike su važnosti kako bi osoblje u svakom trenu znalo preporučiti gostu, sukladno njegovim […]

Read more