Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

Pitanje:

Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

 

Odgovor:

Na vitrinu ili vidljivo mjesto pored vitrine morate izložiti sastojke sladoleda, redom od najviše zastupljenog prema najmanje zastupljenom.
Alergene morate posebno istaknuti, a naročito orašaste plodove koji spadaju u najjače alergene i izazivaju po život opasne reakcije.
Alergene navodite istim redom, od najviše prisutnog do najmanje prisutnog. Alergene se označava i posebnom bojom, radi uočljivosti.
Proizvodite li vlastiti sladoled imate proizvođačku deklaraciju, a ako ga kupujete, proizvođač vam je dužan dati podatke.
Ukoliko proizvodite, imate više propisa od samih alergena, nalaze se u Pravilniku o označavanju hrane, a propisuje i ostale obavezne podatke kao šećere raznih vrsta, zgušnjivače, bojila i sl.

 

Ako imate potrebu za programom sa kojim izdajete račune i vodite poslovanje (otvaranje, trenutni problem sa programom sa kojim sada radite) slobodno se javite nama, odnosno POS Sectoru http://possector.ba/fiskalna-blagajna (pos@possector.com ili tel. +385 1 800 000 4 . Također ako tražite knjigovodstveni servis ili niste zadovoljni sa svojim knjigovodstvom javite nam se i rješit ćemo vam problem.

nonamona.info@gmail.com ili mob; 099/423-5582.

Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović
Nona Mona j.d.o.o. i POS Sector