Create your survey with SurveyMonkey

Koristi mobilno naručivanje i povećaj brzinu promjene stolova za 20%

Svakom ugostitelju cilj je omogućiti prijem što većeg broja gostiju u periodu “Rush time”, okrenuti promet po stolu što više puta u toku tih par sati, a da se pritome ne utiče na same goste, odnosno da se gosti ne požuruju kako bi sjeo neko drugi na njihovo mjesto. Kako To Postići??

Koristi mobilno naručivanje i povećaj brzinu promjene stolova za 20%

Optimizirajte promjenu stolova bez uznemiravanja gostiju

Jedino povećanje produktivnosti na koje je moguće uticati u ovom intervalu od par sati jeste, vrijeme od momenta prijema narudžbe do postavljana hrane gostima na stol.

Uz brzu i efikasnu kuhinju, potrebno je smanjiti šetanja konobara prilikom dolaska do kase, kucanja narudžbi i nošenja blokova do kuhinje, kao i spriječiti da konobari nakupe 4-5 narudžbi i onda ih u istom momentu nose u kuhinju.

Sistem rada mobilnog naručivanja je veoma jednostavno koristiti

Pisač ili monitor se postavi u šank/kuhinju

Pisač ili monitor se postavi u šank/kuhinju

U šank odnosno kuhinju se postavi pisač na kojem se ispisuju narudžbe koje kreira konobar na tabletu/pametnom telefonu u trenutku kada gosti naručuju.

Ugostitelji koji žele biti još praktičniji koriste napredniju verziju za naručivanje sa monitorom ili tabletom na kojem se prikazuju narudžbe.

Konobarima se omogući mobilni rad

Konobarima se omogući mobilni rad

Konobari s tabletom ili pametnim telefonom na kojem je instalirana aplikacija za mobilno naručivanje zaprimaju narudžbu gostiju i istu odmah prosljeđuje u šank ili kuhinju na predviđeni uređaj (pisač ili monitor)

Narudžbe se ispisuju u šanku ili kuhinji

Narudžbe se ispisuju u šanku ili kuhinji

U djeliću sekunde narudžba koju je konobar “otkucao” u aplikaciji prenosi se putem wifi mreže i ispisuje u šanku ili kuhinji na pisaču/monitoru.

Uposlenici odmah preuzimaju narudžbu i kreću sa njenim pripremanjem.

U radu sa monitorom u šanku ili kuhinji pored prikaza narudžbi u real-time vremenu, monitor u šanku prikazuje informacije prije koliko vremena je  narudžba kreirana kako bi imali orjentir koje narudžbe “kasne”

Narudžba je spremna za konobara

Narudžba je spremna za konobara

Nakon spremanja narudžbe, ista se postavlja na konobarsku tacnu ili predviđeno mjesto za narudžbe u kuhinji ili šanku.

Za dodatno povećanje brzine usluživanja, šank ili kuhinja mogu poslati konobaru, obavijest o spremljenoj narudžbi.

Obavijest se šalje preko monitora na kojem se zaprimaju narudžbe za šank ili kuhinju. Nakon slanja obavijesti, konobar dobiva na svom uređaju za naručivanje, zvučni i vizualni signal o spremljenoj narudžbi.

Kod nas je vrijeme od narudžbe do serviranja jela smanjeno za 50% uz pomoć rada sa Tabletima

damir sekulic

Tijekom ljeta promet u lokalu je 8 do 10 puta veći nego zimi i bitno je ubrzati prijenos narudžbi od konobara koji narudžbu preuzima od gosta, do kuhinje i/ili šanka.

Tablet je izvrsno rješenje jer konobar uzima narudžbu redom s nekoliko stolova,a vrijeme se ne gubi jer je narudžba izašla na printeru u kuhinji u trenutku kad je preuzeo (neovisno o tome što konobar nakon toga odlazi na druge stolove).

To jako smanjuje “pritisak” velikog broja istovremenih narudžbi u kuhinji i olakšava izdavanje narudžbi. Napravili smo i malu analizu… prosječno vrijeme posluživanja hrane “starim sistemom” (bez tableta) bilo je 20 do 30 minuta. S tabletom treba 10 do 15 minuta. Čak i “stariji” konobari nemaju problema s navikavanjem na tehnologiju. Htjeli smo tablete “ugasiti” tijekom zime, a “stariji” su tražili da ostavimo u pogonu barem jedan :)

 

Damir Sekulić – Buffet FIFE

Naravno...

U mobilnom načinu rada sa tabletima, sve funkcionalnosti i način rada su isti kao i u glavnoj aplikaciji poput:

Dodatni načini plaćanja

Dodatni načini plaćanja

Svejedno je radilo se o kartici, virmanu ili nečem trečem. Naplati račun bez obzira na način plaćanja sa kojim  gost želi da plati.

Ispis narudžbe za šank

Ispis narudžbe za šank

Olakšaj zaprimanje ukupnih narudžbi šanku sa samo jednim blokom na kojem su sumirane po artiklima sve vrijednosti jednog ili više artikala

Rada po stolovima

Rada po stolovima

Nezaobilazan način rada u restoranima je rad po stolovima, što je još jedna kockica s kojom ne gubite vrijeme.

Dodjeljivanje popusta na račun

Dodjeljivanje popusta na račun

Dodjeli popust na ukupni račun sa lakoćom i poveži ga sa načinom plaćanja sa kojim gost želi platiti.

Napomena za kuhinju

Napomena za kuhinju

Sa lakoćom obavijestite kuhinju na koji način gost želi da mu se pripravi biftek, manje ili više pečen putem napomena za kuhinju.

Dijeljenje računa

Dijeljenje računa

Brzo i točno podijeli ukupni račun prilikom naplate na svakog gosta bez gubljenja vremena na komplicirano zbrajanje i oduzimanje.

Koristi mobilno naručivanje i povećaj brzinu promjene stolova za 20%

Koristi mobilno naručivanje i povećaj brzinu promjene stolova za 20%