Kako postaviti kratkoročne i dugoročne ciljeve za vaše ugostiteljstvo

Kako postaviti kratkoročne i dugoročne ciljeve za vaše ugostiteljstvo

Koliko vremena tjedno kao vlasnik ili menadžer restorana provodite u unošenju i zbrajanju podataka u Excellu kako biste izračunali dobit? Kada napokon sve izračunate postavljate li ciljeve na godišnjoj, mjesečnoj ili dnevnoj razini? Ili jednostavno preletite pogledom sve podatke u tablici i vidite da restoran profitira i jednostavno mislite da sve ide kako bi treba?

Read more
Ostvaren dječački san – Imate svoj restoran

Ostvaren dječački san – Imate svoj restoran

Pri otvaranju modernog restorana u kojem mnogi ljudi iz svijeta biznisa vide mogućnost ostvariti svoje dječačke snove treba znati da su stvari iznutra mnogo kompleksnije nego što to izgleda iz perspektive gosta. Puno je stručnog znanja neophodno da bi se izbjegli neki problemi u radu, a i kada znanje postoji nije izvjesno da do njih neće doći. Razlog je puno procesa koji ovise od drugih ljudi, njihovog znanja, sposobnosti, volje, motivacije itd.

Read more
KAKO POVEĆATI PROFIT PRAVILNIM OPISOM JELA

KAKO POVEĆATI PROFIT PRAVILNIM OPISOM JELA

Siječanj je mjesec u kojem se najviše teži promjenama, pa ćemo, skladno tome, pisati o promjenama u vašem poslovanju koje mogu imati pozitivan učinak na ukupne rezultate poslovanja. Sve više ugostitelja je osvijestilo značaj opisa jela u jelovniku, pa se na regionalnim jelovnicima mogu naći objašnjenja jela koja bude čula i znatiželju gostiju.

Read more
7 savjeta i trikova za fotografiranje hrane

7 savjeta i trikova za fotografiranje hrane

Bezbroj puta smo čuli ovu rečenicu: slika govori tisuću riječi. Za vrhnuske fotografije možete jednostavno unajmiti profesionalnog fotografa koji će napraviti fotke od kojih će vam ići voda na usta, ali moguće je da to sami odradite. Bez obzira što odlučili donosimo vam par trikova kako da napravite profesionalnu fotografiju vaše hrane. Savjet br. 1: […]

Read more
Zašto je važan trening osoblja?

Zašto je važan trening osoblja?

Osnova restoranskog biznisa je, kao i svakog drugog, stvaranje profita. Postavlja se pitanje kako do njega doći u tržišnim uvjetima u kojima gosti postaju sve kritičniji, a konkurencija sve brojnija. Odgovor je jednostavan – pravi ljudi na pravom mjestu, ili još konkretnije dobro trenirani, educirani  ljudi. Prva greška od koje ugostitelji kreću je pretpostavka da konobari znaju svoj posao. Kod rijetkih sretnika to je zaista tako.

Read more
POS Sector Besplatna verzija programa

POS Sector Besplatna verzija programa

U POS Sectoru odlučili smo se na uvođenje besplatne verzije našeg programa za fiskalne kase. U ovom blog postu pokušat ćemo Vam odgovoriti na pitanje zašto to radimo. Ali i na druga pitanja koja bi Vas mogla zanimati. Kao npr. Kome je namijenjena besplatna verzija programa? Koje opcije programa mogu koristiti? Kako da sam naučim koristiti program? U čemu je kvaka? Da li ja to mogu koristiti zauvijek besplatno? Itd. Pa krenimo redom s pitanjima.

Read more
5 Osnovnih Tehničkih Vještina u Ugostiteljstvu

5 Osnovnih Tehničkih Vještina u Ugostiteljstvu

Tehničke vještine se odnose na poznavanje procedura rada, tehnike izvođenja poslovnih operacija, umijeće rada s određenim mašinama, rad s softverima na računaru, sposobnost primjene brojeva, znanje stranih jezika, a analitičke vještine na sposobnost učenja, odnosno brzog usvajanja novih znanja i vještina.  Uslužno osoblje treba da vlada osnovnim tehničkim vještinama koje podrazumijevaju: forlegiranje; nošenje tanjura; nošenje […]

Read more
Vodič Offline Marketinga u Ugostiteljstvu

Vodič Offline Marketinga u Ugostiteljstvu

Izdvojili smo i nekoliko marketinških metoda i lako primjenjivih trikova koje vam na jednostavan način mogu pomoći u poslovanju i privlačenju novih gostiju. Tiskani promotivni materijali Da bi bili učinkoviti tiskani promotivni materijali, vizitke, flayeri, brošure i sl. moraju privući pažnju vašeg potencijalnog gosta zanimljivim dizajnom . Pažljivo birajte sadržaj i ponudu koja će se […]

Read more
Atraktivna Prezentacija Hrane u Ugostiteljstvu

Atraktivna Prezentacija Hrane u Ugostiteljstvu

U svijetu kulinarstva dobro je poznato da je izgled jela jedan od najvažnijih čimbenika koji će privući ili pak odbiti tvog gosta na odabir određenih jela. Upravo način na koji je jelo postavljeno na tanjuru, raspored priloga i glavnog jela, fuzija boja kao i upotreba različitih vrsta servisa za jelo je prva impresija koju tvoj […]

Read more