Olakšati će vam život i poslovanje.

Moderne fiskalne blagajne i ugostiteljski programi restoranu znače isto što i najbrži laptopi uredskim radnicima. Riješite se te stare tehnologije koja vam zauzima puno prostora i s vremena na vrijeme zahtjeva udaranje i restartanje kako bi proradila. Današnje najbolje fiskalne blagajne su jednostavne, intuitivne i lagane za korištenje.

I dolazi sa značajkama koje olakšavaju život ugostiteljima, povećavaju efikasnost i povećavaju profit. Koristite li maksimalno njihove prednosti?

Prođimo kroz osam koraka kako ugostiteljska fiskalna blagajna može poboljšati vaš restoran.

1. Unošenje narudžbi direktno pokraj stola olakšava posao osoblju i stvara zadovoljne goste

Mala bilježnica i odlično pamćenje su najbitnije oružje svakog konobara, ali se oni ne mogu mjeriti s tehnologijom koja ne samo da će im pomoći da prate narudžbe, nego će im pomoći da izvuku maksimum iz svakog stola uz dodatne značajke koje će gosti itekako cijeniti.

Uz modernu ugostiteljsku fiskalnu blagajnu konobar će istovremeno komunicirati s mobilnim uređajem i gostima, a istovremeno će im pružiti savršenu uslugu. Osim što će to izgledati moderno i inovativno, program za ugostiteljstvo će pomoći konobarima da brže i točnije procesuiraju narudžbe. Vizualni meniji pomoći će novim, ali i iskusnim konobarima dati odgovore na potrebe gostiju, unesu narudžbe s manje pogrešaka i ponude im dodatne opcije kako bi još nešto naručili i povećali prihode restoranu, ali i stvorili bolje iskustvo samim gostima.

Narudžbe odlaze u kuhinju s jednim dodirom. Konobari jednostavno mogu dijeliti račun na više dijelova bez potrebe za kompliciranom matematikom.

U sklopu ovog sustava sve se nalazi na jednom mjestu i pokazuje vašim gostima da restoran ulaže u bolju uslugu i trudi se poboljšati efikasnost.

2. Značajka s upravljanjem stolovima može vam pomoći da s lakoćom promijenite raspored

Dosadio vam je isti raspored u restoranu? Jeste li se ikada zapitali što će se dogoditi ako promijenite raspored stolova, pa možda samo jednu večer? Tehnologija vam može pomoći u tome.

Mnogo naprednih programa za ugostiteljstvo dolazi s mogućnostima upravljanja stolovima. On vam omogućava da dizajnirate tlocrt restorana, unosite narudžbe direktno pokraj stola, prebacujete goste s jednog stola na drugi i vodite različite dijelove restorana uz par dodira na ekranu.

Jednostavno sučelje za kreiranje tlocrta restorana vam olakšava raspored stolova i promjenu rasporeda za specijalne događaje ili vrijeme najvećih gužvi.

Ove značajke vam donose mogućnosti da vidite direktno koji stolovi se sporo izmjenjuju, a koji stolovi vam donose profit. Možete izvući maksimalni profit iz rezervacija optimizacijom rasporeda stolova i praćenjem statusa gostiju kako bi se izmijenilo više gostiju. Najbolje od svega je da možete pratiti utjecaj tih promjena svaki dan i donijeti odluku je li promjena bila samo kratkotrajni eksperiment ili ćete stol zadržati na tom mjestu.

3. Pojednostavnite planiranje menija

Vaš ugostiteljska fiskalna blagajna bi trebala posjedovati program za upravljanje menijem s pametnim značajkama uz koje uređivanje, priprema i izvještaji menija postaju vrlo jednostavni. Unutar većine sustava možete ubaciti fotografije jela kako bi pomogli konobarima prilikom prezentiranja jela, postaviti automatske promocije u menije, te smanjiti troškove tako što ćete uvijek moći mijenjati stavke na meniju, dobivati obavijesti o manjku robe, sve to u par sekundi.

Uz visoko kvalitetno sučelje za upravljanje menijem možete vrlo lako dodavati, kopirati i kategorizirati sadržaj. Narudžbe će se slati direktno na kuhinjske printere i monitore prema kategorijama i vrsti jela. Posebne želje gostiju se direktno unose i tako konobari mogu lakše i točnije ugoditi gostima i te informacije uz par dodira po ekranu prenijeti u kuhinju.

Uštedjet ćete puno na vremenu, ali i na propuštenim narudžbama, pogrešnoj komunikaciji i ljudskoj pogrešci! Ova značajka fiskalne blagajne će imati veliki utjecaj na efikasnost u svakom restoranu.

5. Vodite inventuru s lakoćom

Vaša fiskalna blagajna može biti ključna točka koja će vam osigurati da vam ne fali određene hrane ili da vam se stvori višak. Većina sustava dolazi s laganim vođenjem inventure koja vam može pomoći da budete u toku s inventurom. Neki sustavi vam također mogu pomoći da vidite koliko vas koji sastojak košta i koliko se čega stavlja u koje jelo.

Uz podatke o profitabilnosti svakog jela možete optimizirati meni i razumjeti što vaši klijenti traže. Možete spuštati cijene jela koja se slabije prodaju i fokusirati se na visokoprofitabilna jela.

Vašu ugostiteljsku fiskalnu blagajnu možete programirati da vas obavijesti kad vam fali određene hrane i kad je potrebno naručivanje od dobavljača.

Još jedna prednost vođenja inventure preko fiskalne blagajne? Imate sve cijene na dohvat ruke i možete lako pregovarati i komunicirati s dobavljačima.

6. Vrlo dobar prikaz analitičkih podataka restorana

Ne žele svi ugostitelji detaljan izvještaj o svojem restoranu. Ali neugodnosti koje će vam te informacije pružiti su vrlo vrijedne. Tada program za ugostiteljstvo pokazuje svoje prave vrijednosti.

Većina kvalitetnih programa će obaviti dio matematike umjesto vas i dati vam opsežan uvid u poslovanje vašeg restorana. Uz ove informacije moći ćete:

Povećati prodaju: Računanjem marže za svako jelo moći ćete odlučiti koja ćete jela zadržati, a koja ćete ubacivati povremeno.

Poboljšati uslugu: Nadgledat ćete učinak vašeg osoblja i moći ćete donijeti bolje odluke o treningu osoblja i poboljšanju usluge.

Upoznat ćete svoj posao: Postoje brojni izvještaji koje vam POS sustav može prikazati. To mogu biti izvještaji po smjenama ili na kraju dana. Uz te podatke ćete donositi bolje odluke i poboljšati poslovanje.

Modernu fiskalnu blagajnu jednostavno morate uvrstiti u vaš restoran, jer uz njega dolaze brojne značajke dizajnirane da vam pojednostavne i ubrzaju poslovanje. Od upravljanja inventurom pa sve to računanja marže i profita. Svi podaci su vam na dohvat ruke i omogućavaju vam jednostavnije donošenje velikih odluka.

Uz sve prednosti koje su vam na dohvat ruke, dužni ste vašem restoranu osigurati samo najbolje.